Les botigues del Grup Unipreus posen en marxa 8 punts de recollida de roba usada a Vic, Sabadell, Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida.

Lleida, 15 de març 2023

• Contribuirà a la creació de llocs de treball per a persones en situació de risc d’exclusió que atén Càritas.

• La iniciativa persegueix finalitats socials i mediambientals. 

Les botigues del Grup Unipreus, especialitzades en equipament esportiu i moda casual, posen en marxa una nova iniciativa per refermar el seu compromís social i mediambiental, a través de Càritas. Ho fan mitjançant la posada en marxa d’un punt de recollida de roba usada a tots els seus punts de venda ubicats a Lleida, Vic, Sabadell, Tarragona, Barcelona i Girona. Després d’haver començat la prova pilot a Wala Lleida el passat novembre i haver recaptat en uns tres mesos més de 100 quilos de roba.

 

La companyia d’equipament esportiu ha signat un acord amb Càritas, mitjançant entitats locals, les que gestionaran la recol·lecció, reutilització i reciclatge de roba i sabates que formen part de Moda re-, la cooperativa d’iniciativa socials impulsada per Càritas.

 

Dinàmica del programa

La dinàmica del programa consisteix que tothom qui dipositi roba, calçat o complements en el contenidor que s’ubicarà a l’entrada de l’establiment, contribuirà a crear llocs de treball per a persones en situació de risc d’exclusió que atén Càritas. Així mateix, la roba en bon estat es reutilitzarà en mercats de segona mà per finançar programes socials, mentre la resta es reciclarà i transformarà en fibres o altres productes per afavorir el medi ambient.

 

Programa local i social

L’objectiu del programa es ajudar a allargar la vida les peces tèxtils, tant dels clients i les clientes de Wala, i contribuir a generar llocs de treball. Les entitats gestores, Troballes a Lleida, Formació i Treball a Barcelona i Tarragona i Ecosol a Girona són entitats locals i són les que gestionaran, periòdicament, la recollida del material que es trobi en el contenidor. Propòsits com aquest permeten al projecte laboral de Càritas acostar-se a l’objectiu d’aconseguir un nivell d’ocupabilitat suficient de les persones amb vulnerabilitat